2024. április 20. szombat, Konrád, Tivadar nap van. Holnap Konrád nap lesz.

 Újabb együttműködés az egyetemen

Folytatja középiskolákkal való együttműködését a Nyíregyházi Egyetem. Január 26-án szerdán, a Várday Kata Általános Iskola és Gimnázium, a mátészalkai Esze Tamás Gimnázium után a vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziummal is megállapodást kötött a beiskolázási programjának erősítésére. Az együttműködés során a természettudományi képzések iránt érdeklődő diákoknak kis csoportokban terepgyakorlatokat, laborvizsgálatokat és emelt szintű érettségi felkészítést tartanak, miközben a diákok megismerhetik az egyetem infrastruktúráját, oktatóit, találkozhatnak egyetemistákkal, informálódhatnak a Biológia BSc, a Környezettan BSc, illetve a Z-szakról és az emelt szintű érettségi követelményeiben új elemként megjelenő kutatástervezéssel. A gimnázium pedig segít a beiskolázásban és a hallgatói toborzásban – tájékoztatta rádiónkat Béres Tamás, a Nyíregyházi Egyetem Kommunikációs és Marketing iroda vezetője.

 

A program egyik célja a sikeres érettségi segítése, a másik a kutató diákok toborzása kutatási programjainkhoz, hogy a TDK rejtelmeit megismerhessék a középiskolások is és elindulhasson kutatói pályafutásuk. A Junior TDK lehetőséget ad a felvételizőknek a tanulmányi pontok mellé plusz pontokat szerezni.

 

A harmadik közös cél pedig, hogy a középiskolai mentortanárok orientálják tanítványaikat a Nyíregyházi Egyetem irányába és segítsék a hallgatói létszám növelését a természettudományos szakokra.

 

 

További helyi hírek