2021. március 4. csütörtök, Kázmér nap van. Holnap Adorján, Adrián nap lesz.

1,7 milliárd forintból újítják meg a Huszártelepet

A projekt célja a leszakadó vagy leszakadással veszélyeztetett városrészeken koncentráltan megnyilvánuló problémák komplex kezelése a területen élők társadalmi integrációjának elősegítése érdekében.

 

A projekt keretében infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg, megújulnak szociális bérlakások többek között a Dália utcán, a Viola utcán, Huszár téren, új épületbe költözik a Gyermekjóléti Központ. A biztonságosabb lakókörnyezet érdekében térfigyelő kamerarendszert telepítenek. A kivitelezéssel várhatóan 2021 nyarára végeznek.

 

A szegregátum lakosainak életminőségében alapvető változást eredményez a szociális bérlakások teljes körű felújítása és környezetük rendbetétele, hiszen komfortos, egészséges lakásokban élhetnek. A rendezett lakhatási körülményekkel megteremthető egy olyan biztonságos közeg, amely hátteret jelent a hosszú távú és tartós társadalmi felzárkózáshoz.

 

Kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy ne növekedjen a lakóingatlanok száma az területen. A cél, hogy a projekt eredményeként a lehető legtöbb személy kerüljön jobb lakhatási körülmények közé – olvasható a városházi sajtószolgálat közleményében.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek