2020. október 22. csütörtök, Előd nap van. Holnap Gyöngyi nap lesz.

29 tő cannabis növényt termesztett

A Fehérgyarmati Járási Ügyészség indítványozza annak a nagyari férfinek a letartóztatását, aki otthonában – a termesztéshez szükséges körülményeket szakszerűen kialakítva - 29 tő cannabis növényt termesztett – tájékoztatta rádiónkat Dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

 

A középkorú férfi lakóházának kamra helyiségében, valamint a melléképületben -cserepekben - termesztette a kábítószert úgy, hogy ezen épületrészeket a cannabis növények neveléséhez átalakította, nagy teljesítményű lámpákkal és ventilátorral szerelte fel. A minél gyorsabb növekedés érdekében az épületen belül kialakított egy fólia sátrat is, ahol további növényeket gondozott.

 

2020. szeptember 16-án azonban a nyomozók házkutatást tartottak nála, és 29 tő – különböző fejlődési fázisban lévő cannabis növényt foglaltak le. A cannabis növény kábítószernek minősül, termesztése, birtoklása bűncselekmény.

 

Az ügyészség a kábítószer termesztőkkel és kereskedőkkel szemben szigorúan lép fel, mindig indítványozza letartóztatásukat. Ez a mostani esetben azért is különösen indokolt, mert a férfit ugyanilyen cselekmény miatt, májusban ítélte el a bíróság, és a vele szemben kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés sem tartotta vissza attól, hogy rövid időn belül kábítószer termesztésébe fogjon. Ezért vele szemben a bűnismétlés veszélye fennáll.

 

Az ügyészség indítványáról a Mátészalkai Járásbíróság dönt.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

 

 

További helyi hírek