2024. március 29. péntek, Auguszta nap van. Holnap Zalán nap lesz.

Átadták a megyei Prima Díjakat

Három újabb arra érdemes megyei kiválósággal bővült a Prima Díjasok köre. Az idén már tizenhatodik alkalommal rendezett gálát, a hagyományok szerint a Megyeháza dísztermében tartották, ahol a három fő díjazott mellett két különdíjat és egyéb elismeréseket is kiosztott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei szervezete.

 

Horváth Margit színművész, Boronkai Ferencné botanikus és a Szatmár Néptáncegyüttes kapta idén a megyei Prima-díjat. Különdíjban Marik Sándor újságíró és Pokrovenszki József atléta edző részesült.

 

A Prima Primissima és a megyei Prima Gálák több mint másfél évtizede igyekeznek megmutatni mindazokat az értékeket, melyeket a kategóriák jelöltjei teremtenek az itt élőkért. Az elmúlt 15 évben eddig 45 kiválóság vehetett át Megyei Príma Díjat. A rendezvény fővédnöke idén Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke volt.

 

Az elismerések legfőbb célja, hogy őrizzük meg a magyar értelmiség eredményeit, végezzük a továbbiakban is a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport erősítését, és ismerjük el egy olyan cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében – mondta el köszöntőjében a VOSZ megyei szervezetének elnöke, Czomba Csaba.

 

A gálán átadásra kerültek az Év Építész Tervező, az Év Gépgyártó, az Év Gépjármű Kereskedő, Villamosipari és Kereskedelmi Vállalkozása címek is.

 

Kölcsey Televízió 

Fotó: Trifonov Éva

További helyi hírek