2024. április 19. péntek, Emma nap van. Holnap Konrád, Tivadar nap lesz.

Cantemus Fresco

A Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar idei első hangversenyét 2021. március 6-án online követheti a közönség. Szabó Soma karnagy, művészeti vezető ez alkalommal a reneszánsz korszak zeneszerzőinek alkotásaiból álló műsort állított össze. Palestrina, Lassus, Gabrieli, Victoria, Gesualdo, Tomkins és Byrd művei a zenetörténet egy különlegesen szép korszakába kalauzolják a hallgatót, melyben az emberi hang áll a középpontban és teremt tökéletes teljességet.

 

A hangverseny érdekessége és különlegessége a hangzáson túl abban rejlik, hogy a nézőknek lehetősége lesz a 360 fokos térélmény kihasználására az online közvetítés során és ezt saját maguk irányíthatják mobiltelefonon, tableten vagy számítógépen. Így a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyházban rögzített koncerten, mind az énekesek, mind pedig a templom belső tere teljes egészében pásztázható lesz.

 

Az online közvetítés 2021. március 6-án (szombaton) 18.00-tól ingyenesen követhető a Nyíregyházi Cantemus Kórus hivatalos YouTube-csatornáján és a www.cantemus.hu oldalon is.

További programok

2024.05.14 Kiállítás