2024. április 24. szerda, György nap van. Holnap Márk nap lesz.

Évet értékelt a PRIMOM Alapítvány

A PRIMOM Alapítvány kuratóriuma 2022. november 25-én megtartotta évértékelő ülését. Czomba Csaba, elnök tájékoztatást adott az Alapítvány 2022. év eddig elért eredményeiről és megvitatták, majd elfogadták a 2023. évi tervet is.

 

Az Alapítvány a negatív gazdasági környezet ellenére, az eredményes gazdálkodásának és a stabil pénzügyi alapoknak köszönhetően tovább működteti a mikrohitel programokat, a csak a törlesztési moratórium révén kb. 70 millió forint támogatást adott a hitelezett vállalkozásoknak 2020-2022-es években. Jelenleg 444 vállalkozást 1,9 milliárd forinttal hiteleznek. A szakmai tevékenységet tekintve is sikeresnek bizonyult a 2022-es esztendő, hiszen számos eseményt szerveztek a megyei mikro-, kis- és középvállalkozások számára. A programok a vállalkozások tényleges igényéhez igazodva biztosítottak tanácsadást, új információkat az adózás, a pályázati lehetőségek, az innováció, digitalizáció, a forráshoz jutás és a nemzetközi kapcsolatok bővítésének lehetőségei területén. 

 

A kuratórium elnöke elmondta, hogy az Alapítvány jelenleg három komoly projektet valósít meg, melyek támogatást nyújtanak a megyei KKV-k számára a zöld és digitális átállásban, a fenntarthatóság tudatosításában, valamint a nemzetközi pályázatokon való részvétel, üzleti partnerközvetítés ezáltal a  kapcsolatok fejlesztésében. Czomba Csaba elnök a jövő évről elmondta, hogy továbbra is szigorú gazdálkodást terveznek, de a meglevő szolgáltatásokat továbbra is biztosítják a vállalkozások számára. Az esemény ünnepélyes pillanataiban adta át Czomba Csaba kuratóriumi elnök az Alapítvány érdekében végzett, kiemelkedő munkája elismeréseként a PRIMOM Díjat, melyet ebben az évben Hargitainé Tolnai Andrea, ügyvezető igazgató helyettes érdemelt ki.

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek