2024. március 29. péntek, Auguszta nap van. Holnap Zalán nap lesz.

Fordulat az ingatlanpiacon

Fordulat állt be az ingatlanpiacon, megkezdődött az árcsökkenés. A magasabb rezsiköltségek miatt a kínálat is átalakult, egyre több olyan, főleg vidéken lévő családi házat kínálnak eladásra, amely még nem volt energetikailag korszerűsítve. Bákány Zsoltné nyíregyházi ingatlanközvetítő a Kölcsey Televíziónak elmondta: - ahhoz, hogy ez a helyzet helyreálljon, szükség lesz az év végén kifutó állami támogatások meghosszabbítására.

 

Az ingatlanpiacon az elmúlt 10-12 évben egy valami volt folyamatos: a drágulás. Különösen nagy volt ennek mértéke a közelmúltban, idén már Nyíregyházán is több példa volt arra, hogy az 1 millió forintot is meghaladta 1-1 eladásra kínált ingatlan négyzetméterára. Úgy tűnik azonban, hogy az orosz-ukrán háború és az abból fakadó energiaválság megfordította a folyamatot.

 

Az utóbbi hetek változásai ráadásul nem csak az árcsökkenésben érhetőek tetten, a vevők alkupozíciója is kedvezőbbé vált.

 

Bákány Zsoltné hangsúlyozta: - ahhoz, hogy tovább növekedjen az alacsony rezsiköltségű ingatlanok száma a piacon, szükség van a december 31-én kifutó állami támogatások, így a felújítási támogatás és a Falusi Csok meghosszabbítására is.

 

- Kölcsey Televízió -

További helyi hírek