2021. április 10. szombat, Zsolt nap van. Holnap Leó, Szaniszló nap lesz.

Gondolkodj virágosan!

A NYÍRVV Nonprofit Kft. kabalafigurája, LOMB BOTOND közreműködésével "Gondolkodj virágosan!" virágágyás tervező és kivitelező pályázatot hirdet nyíregyházi általános iskolai osztályok és óvodai csoportok részére.

 

A kezdeményezéssel a városüzemeltetp szeretné felhívni a figyelmet a zöldfelületek kialakításának fontosságára, elősegítve a közös gondolkodást és megvalósítást a minket körülvevő környezet szebbé és zöldebbé tételében. A pályázat során be kívánják vonni Nyíregyháza város alapfokú tanintézményeinek tanulóit, valamint óvodásait egy-egy virágágyás tervezésébe, megvalósításába, gondozásába, ezzel is hangsúlyozva, hogy a kialakított virágos zöldfelületek mindannyiunk értékei, melynek megőrzéséért felelősséggel tartozunk. Hiszen csak közösen együttműködve lehet fenntartani a zöldfelületek épségét-szépségét városunkban - írják.

 

Az akció a NYÍRVV számára fontos tapasztalatot jelent, hiszen az új ötletek mellett megismerik azt is, milyen környezetben képzelik el mindennapjaikat a fiatalok. Ugyanakkor elősegíthetik környezettudatos szemléletet e korosztály számára is.

 

Pályázni a Nyíregyháza közigazgatási területén lévő általános iskolai osztályok és óvodai csoportok tudnak. A pályázat benyújtásához minden csapat részéről maximum 2 fő pedagógus részvétele lehetséges.

 

A pályázat 2 kategóriában kerül meghirdetésre:

- ÁLTALÁNOS ISKOLÁS KATEGÓRIA

- ÓVODÁS KATEGÓRIA

 

A pályázat időtartama: 2021. február 23. – június 08.

 

1. forduló:

Pályaművek beküldési ideje: 2021. február 23. 10:00 – március 18. 10:00

Közönségszavazásának időtartama: 2021. március 19. 10:00 – március 26. 10:00

Eredményhirdetés: 2021. március 26. 20:00

 

2. forduló:

Előkészületi időszak szakmai egyeztetéssel: március 29. – április 14.

Virágágyás kivitelezésének ideje: 2021. április 26. – május 31.

Kivitelezési és gondozási folyamatról készült beszámoló benyújtási határideje: 2021. május 31. 10:00

Közönségszavazásának időtartama: 2021. június 01. 10:00 – június 07. 10:00

Eredményhirdetés: 2021. június 08. 8:00

Díjátadás: az időpont később kerül kihirdetésre

 

A PÁLYÁZAT DÍJAZÁSA

Főnyeremény: A "Gondolkodj virágosan" virágágyás tervező és kivitelező pályázat során megvalósult virágágyások közül a legszebbnek ítélt kompozíció egy iskolai osztálya és egy óvodai csoportja Európa egyik legnagyobb állatállománnyal rendelkező állatparkjába, a SóstóZOO-ba nyer látogatási lehetőséget.

Bónusz díj: A szakmai zsűri véleménye alapján legjobbnak ítélt virágágyás-tervet benyújtó csapat lehetőséget kap elképzelései megvalósítására, melyhez Társaságunk meghatározott helyen, Nyíregyháza város közterületén virágágyást biztosít. A kivitelezés szakembereink közreműködésével, továbbá a NYÍRVV Nonprofit Kft. finanszírozásával valósul meg városunkat még szebbé téve. Az így elkészült virágágyás LOMB BOTOND táblájával jelöljük, melyen szerepel a tervet készítő csapat és intézménye neve. Így az arra járó városlakók is értesülhetnek arról, hogy Nyíregyháza a környezettudatos összefogás városa is.

 

A Pályázatban résztvevő csapatok támogatása:

LOMB BOTOND és a NYÍRVV Nonprofit Kft. komposztos virágfölddel kíván támogatni emellett minden olyan résztvevő csapatot, akik saját intézményük területén megvalósítják a tervezett virágágyást. (A komposztos virágföld mennyisége a benyújtott terv alapján kerül meghatározásra.)

Továbbá a virágágyások megvalósításában minden résztvevő csapat igénybe veheti partnereinknél az alábbi kedvezményeket:

•             az OÁZIS Kertészet Nyíregyháza 10% kedvezményt nyújt az egynyári növények árából

•             a TULIPA Kft. viszonteladói áron biztosítja az egynyári növényeket

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat/NYÍRVV -

fotó: illusztráció - archív

További helyi hírek