2024. március 28. csütörtök, Gedeon, Johanna nap van. Holnap Auguszta nap lesz.

Katonai konvojokra kell számítani az utakon éjszakánként

Katonai menetoszlopokra kell számítani 2022. augusztus 01-03. között az esti és éjszakai órákban hazánk útjain az alábbi menetvonalon: Hajdúhadház – 4 – 354 – M35 – M3 – M31 – M0 – M1 – 8119 – Tata. A járműoszlopok alábbi hidakon a teljes mögöttes forgalom kizárása mellett haladnak át: M3 Oszlári Tisza-híd, M0 Soroksári Duna-híd, M0 Hárosi Duna-híd.

 

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

 

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. (fotó: honvédelem.hu)

 

- MTI -

További belföldi hírek