2020. augusztus 4. kedd, Dominika, Dominik, Domonkos nap van. Holnap Krisztina nap lesz.

Lerakták a Nyíregyházi Atlétikai Centrum alapkövét

Ünnepélyes keretek között lerakták a Nyíregyházi Atlétikai Centrum alapkövét szeptember 9-én. A közel 7,2 milliárd forintból megvalósuló sportlétesítmény a Modern Városok Program keretében épül meg a megyeszékhelyen. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár.

 

A beruházás által egy olyan korszerű, európai szintű sportlétesítmény jön létre Nyíregyházán, amely egyrészt biztosítja a város atlétáinak modern körülmények közötti felkészülését, másrészt hozzájárul a városlakók kulturált sportolási lehetőségeihez.

 

A fejlesztés megvalósítása révén közép-európai szinten is egyedülálló sportkomplexum jön létre, amely hazai és nemzetközi versenyek rendezése mellett a magyar és a külföldi atléták edzőtáboroztatási helyszínéül is szolgál majd.

 

A közel 12 ezer m2 nettó alapterületen megvalósuló Atlétika Centrumban kialakításra kerül többek között egy 8 sávos, rekortán borítású szabadtéri atlétikai pálya versenyvilágítással, élőfüves atlétikai edzőpálya, egy fedett atlétikacsarnok, edzések és versenyek lebonyolítására alkalmas edzőtermek és egy 48 fős sportszálló, csapatértekezletek tartására alkalmas helyiséggel.

 

A kivitelezés tervezett befejezése: 2021. tavasza.

 

-              Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek