2024. március 28. csütörtök, Gedeon, Johanna nap van. Holnap Auguszta nap lesz.

Letartóztatásban a barátját leszúró férfi

Emberölés bűntette miatt rendelte el a bíróság annak az Aranyosapátiban élő férfinek a letartóztatását, aki kedden este több késszúrással ölte meg a barátját – tájékoztatta rádiónkat Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

 

A megalapozott gyanú szerint a középkorú férfi 2022. november 29-én délelőtt Aranyosapátiban lévő otthonában vendégül látta barátját, akivel a nappaliban pálinkáztak. 1 liter pálinka elfogyasztása után, mikor már mindketten súlyosan ittas állapotba kerültek, összeszólalkoztak és eközben egymást lökdösni kezdték.

 

A gyanúsított a sértettet ekkor egy karosszékbe ültette, majd perceken keresztül többször megütötte az arcát, rángatta a haját, majd - az ütlegelés miatt vérző, legyengült, védekezésre már nem képes férfit - többször nyakon szúrta. A sértett mindezek miatt elhalálozott, melyet követően a gyanúsított a hálószobába ment, és lefeküdt aludni.

 

Az ügyészség indítványával egyezően, a nyomozási bíró elrendelte a gyanúsított letartóztatását 1 hónap időtartamra, mert a bűncselekményért kiszabható büntetés nagysága miatt tartani lehet attól, hogy a férfi az eljárás elől ismeretlen helyre távozna, elrejtőzne, és attól is, hogy a bizonyítást - különösen a tanúk befolyásolásával –veszélyeztetné.

 

További helyi hírek