2020. augusztus 7. péntek, Ibolya nap van. Holnap László nap lesz.

Mentőautót rongált a feldúlt férfi

 

A Nyíregyházi Járási Ügyészség garázdaság és rongálás miatt emelt vádat az ellen a nyíregyházi férfi ellen, aki tavaly nyáron agresszíven viselkedett az édesapja ellátására érkező mentősökkel, majd amikor a személyzet - félve a férfi támadásától - az ingatlan elől eltávolodott, a mentőautót egy betondarabbal dobta meg. – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

 

2019 augusztusában egy rosszul lévő férfihez családtagjai telefonon mentőt hívtak. Az esetkocsi néhány percen belül megérkezett a helyszínre, ahol a beteg családja az ingatlan előtt várakozott, köztük az ellátást igénylő férfi fia is, aki rögtön trágár szavakkal szidalmazni kezdte a mentősöket. Miközben a mentőszemélyzet a beteg ellátására készült fel, a férfi - a mentőautót ütögetve - siettette a mentősöket. Őt a családtagjai sem tudták lecsillapítani, elhúzni a járműtől.

 

A mentésért felelős mentőtiszt és kollégái a vádlott agresszív, fenyegető magatartása miatt nem mertek az esetkocsiból kiszállni, és a beteg ellátását megkezdeni, ezért az ingatlan elől elgurultak, és rendőri segítséget kértek a feladatuk ellátásához. A vádlott ezt látva a mentő után szaladt és egy, a földről felvett betondarabot dobott a tőle távolodó mentőautó után, melyben közel 300 ezer forintos rongálási kárt okozott.

 

A férfi részben elismerte a cselekmény elkövetését, azt nagyfokú ijedségével magyarázta, ugyanis féltette édesapja életét, azonban pont az agresszív fellépése akadályozta a mentőszemélyzetet abban, hogy a feladatukat mihamarabb elláthassák.

 

Az ügyészség a férfit garázdasággal és rongálással vádolja, vele szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta, azzal, hogy a kárt is térítse meg.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek