2020. július 10. péntek, Amália nap van. Holnap Lili, Nóra nap lesz.

“50 megújuló állomás” karbantartási program

Az idén negyven vasútállomást tesznek rendbe a debreceni térségben – tájékoztatott a MÁV Kommunikációs igazgatósága. A Törökszentmiklóstól Záhonyig több megyére is kiterjedő vasúthálózatot üzemeltető debreceni pályavasúti területi igazgatóság kollégái a hajdú-bihari megyeszékhely mellett idén 39 másik állomáson és megállóhelyen dolgoztak, dolgoznak azon, hogy az utasforgalmi területek esztétikailag megújuljanak, az erre közlekedőket szebb és jobb körülmények fogadják.

 

Az elvégzendő feladatok között szerepel a fém- és fafelületek festése, a vakolatok megújítása, az állomási kiskertek rendbetétele, füvesítés, virágosítás, és valamennyi állomáson megújultak a kerékpártárolók is.

 

2019. június végéig 18 állomás és megállóhely esztétikai megújítása történt meg a debreceni régióban: mások mellett Fehérgyarmat, Fényeslitke, Komoró, Nagyecsed, Tiborszállás, Tokaj, Újfehértó, Vásárosnamény és Záhony állomások. Év végéig még várhatóan elkészül többek között Ajak, Kemecse, Kisvárda-Hármasút, Nyírbátor, Sóstó, és Sóstóhegy állomása.

 

A munkálatok a vonatforgalmat nem érintik, az állomásokon ugyanúgy biztosított a jegyvásárlás lehetősége és a várótermi szolgáltatás, azaz a karbantartás idején az utasoknak nem kell fennakadásokkal számolni, adta közleményül a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek