2024. április 28. vasárnap, Valéria nap van. Holnap Péter nap lesz.

 Az Év tisztje Kormos Róbert tűzoltó százados

Az Év tisztje Kormos Róbert tűzoltó százados. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főelőadója ipabiztonsági kategóriában vehette át az elismerő címet.

 

Évértékelő, feladat-meghatározó állománygyűlést tartott március 13-án a hivatásos katasztrófavédelmi szervezet. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tartott rendezvényen vették át elismerésüket az év szervezetei, tisztjei, tiszthelyettesei. A főigazgatóság állománygyűlésén megjelentek a társ- és rendvédelmi szervek, szakmai szövetségek és érdekképviseletek vezetői, Pintér Sándor belügyminisztert dr. Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár képviselte. A meghívott vendégekből, a BM OKF vezetőiből, a vármegyei, fővárosi katasztrófavédelmi igazgatókból, a katasztrófavédelmi kirendeltségek vezetőiből, illetve a tűzoltóparancsnokokból álló hallgatóság először megtekintette a szervezet 2023-as tevékenységét összefoglaló kisfilmet. A rövid bejátszást követően dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató szakterületenként haladva, részletesen taglalta az elmúlt év kiemelt eseményeit, és beszámolt az elvégzett feladatokról. Az idei évben várható feladatokról szólva az országos katasztrófavédelmi főigazgató elmondta, az év során újabb települések kéményseprőipari ellátása kerül át a szervezethez, amely így már lefedi majd az egész országot. A katasztrófavédelemnek számos feladata lesz az önkormányzati és európai parlamenti választásokkal kapcsolatban éppúgy, ahogy a második féléves soros uniós magyar elnökség idején is. A konkrét szakmai feladatok közül Góra Zoltán a HUNOR újraminősítését és a HUNEX-24 gyakorlattal összefüggő teendőket emelte ki. Végezetül az országos katasztrófavédelmi főigazgató a szervezet valamennyi munkatársának megköszönte az előző évben nyújtott teljesítményét.

 

A főigazgatói ismertetőt követően Bolcsik Zoltán és az országos katasztrófavédelmi főigazgató elismeréseket adott át a 2023-ban a szakmai feladatok végrehajtásában kiemelkedő, magas színvonalú teljesítményt nyújtóknak.

 

Az Év tisztje címet iparbiztonsági kategóriában Kormos Róbert tűzoltó százados, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főelőadója vehette át.

 

- katasztrófavédelem -

További helyi hírek