2020. június 5. péntek, Fatime nap van. Holnap Cintia, Norbert nap lesz.

120 éves a Jósa András Oktatókórház

Idén ünnepli fennállásának 120 éves évfordulóját a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház nyíregyházi Jósa András Oktatókórháza. A jeles évforduló alkalmából szeptember 20-án, ünnepi konferencián visszatekintettek az elmúlt 120 év eredményeire, emlékeire és a legfontosabb kórháztörténeti mérföldkövekre.

 

A jubileumi rendezvényen Dr. Csiki Zoltán, az Egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár is részt vett, aki hangsúlyozta: - a Jósa András Oktatókórház egy különleges helyet foglal el, hiszen ekkora mérettel csak a Klinikai kórházak szoktak rendelkezni, és maga a tömbkórház projekt pedig egy sikertörténet.

 

1899-ben alapították az egészségügyi intézmény elődjét, az Erzsébet közkórházat 169 ággyal. Jelenleg több mint 5100-an dolgoznak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház intézményeiben, a járóbeteg ellátás pedig a 3 milliót is meghaladja éves szinten.

 

Dr. Adorján Gusztáv, főigazgató a jubileumi ünnepségen kiemelte: - az elmúlt 120 év az alapok lerakásáról szólt, egy hatalmas fejlődési pályán mentünk végig. Minden tervünk, s tettünk alapja, hogy a betegeinknek a legjobb körülmények között, a legmagasabb színvonalú ellátást nyújtsuk, ebből pedig nem engedhetünk. Számunkra az elégedett beteg a legfontosabb!

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek