2021. március 4. csütörtök, Kázmér nap van. Holnap Adorján, Adrián nap lesz.

15 éves lány zsarolta osztálytársát

Az ügyészség vádat emelt az ellen a 15 éves, nyírteleki lány ellen, aki általános iskolai osztálytársát hónapokon keresztül fenyegetve, tőle 40.000 forintot zsarolt ki – tájékoztatta rádiónkat Dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

 

A fiatalkorú lány az egyik nyíregyházi általános iskola 7. osztályos tanulója, a sértett pedig osztálytársnője, akit 2 éves kora óta nagymamája nevel, és tőle rendszeresen kap zsebpénzt. Kezdetben a sértett önként adott kölcsön kisebb-nagyobb összegeket a vádlottnak, illetve úgy vásároltak közösen élelmiszert, hogy azt mindig a sértett fizette.

 

A fiatalkorú vádlott látva azt, hogy barátnőjénél rendszeresen van készpénz, elhatározta, hogy más módon is pénzt szerez tőle. Fiú ismerőse nevén létrehozott egy álprofilt, és ráírt a barátnőjére. Az üzenetekben megveréssel és azzal fenyegette, hogy különböző dolgokat fog kitalálni róla, és azt elterjeszti az iskolában, ha nem adja neki a zsebpénzét.

 

A sértett tartva az ismeretlen fenyegetéseitől több alkalommal összesen 40.000 forintot adott át a vádlottnak. A fiatal lánynak még ez sem volt elég, arra is rávette a sértettet, hogy a nagymamájától lopjon egy nagyobb összeget. Ez azonban már feltűnt a kislány rokonainak, és jelezték az iskolában. Az igazgatónő felelősségre vonta a megzsarolt lányt, mire ő elmesélte a vele történteket.

 

Az ügyben a bíróság most hozott ítéletet, előkészítő ülésen az ügyészi indítvánnyal egyezően a fiatalkorút 1 év végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte.

 

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

Fotó: illusztráció

További helyi hírek