2021. augusztus 3. kedd, Hermina nap van. Holnap Dominika, Dominik, Domonkos nap lesz.

2026-ig szóló támogatásban részesül a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft.

A kiemelt vidéki sportegyesületek támogatásának részeként 2026-ig évente 300 millió forinthoz jut hozzá a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára sajtótájékoztatón a nyírségi megyeszékhelyen.

 

Dr. Szabó Tünde elmondta, a kormánynak az elmúlt napokban hozott döntése révén tervszerűen és kiszámíthatóan lehet támogatni a budapesti mellett a vidéki sportegyesületeket, a kisebb-nagyobb sportbázisokat. Utalt arra, a már meglévő és épülő vidéki sportlétesítményeknek is köszönhetően a vidéki sportolók "hozzák" a legnagyobb részét az országos eredményeknek. Lehet arra alapozni, hogy akár Nyíregyházáról is elindul a legnagyobb sporteredményért egy sportoló, emellett ezek a vidéki bázisok minden ott élő gyereknek lehetőséget adnak a sportolásra és a mozgásra - fogalmazott. Az államtitkár szavai szerint a főként utánpótlásneveléssel foglalkozó Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. a legmagasabb támogatást kapta meg a kormánytól, 2021-től 2026-ig évente 300 millió forint érkezik a nyírségi megyeszékhely sportegyesületéhez. A jövő évi juttatás már be van tervezve, a támogatás felhasználását ellenőrzik - tette hozzá. A pénzt például bérek rendezésére, adminisztrációs költségekre, versenyeztetésre, versenyek rendezésére, sportlétesítmények bérleti díjának kifizetésére, eszközbeszerzésre- és fejlesztésre fordíthatja a sportegyesület.

 

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere a tájékoztatón arról beszélt, hogy a városban 2011 óta töretlenek a sportfejlesztések, kondiparkok épültek, átadták az új uszodát és jégpályát, felújították a sportcsarnokot, rövidesen átadják az új atlétikai centrumot és elkezdődött a stadion és a teniszcentrum fejlesztése is.

 

A Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. nyolc szakosztályában csaknem ezer igazolt sportolót tartanak nyilván, kilencven százalékuk valamelyik utánpótlás korosztályban sportol. (fotó: Sipeki Péter)

 

- MTI -

További helyi hírek