2024. október 22. kedd, Előd nap van. Holnap Gyöngyi nap lesz.

A 95. Ünnepi Könyvhét és a 23. Gyermekkönyvnapok

Az Ünnepi Könyvhét az egyik legnemesebb könyves hagyomány, a kortárs magyar irodalom, a könyvek, az olvasók és a könyvkiadók ünnepe. Ezt az egyedülálló kulturális rendezvénysorozatot évről évre töretlen sikerrel és népszerűséggel, immár több mint kilenc évtizede tartják meg Magyarországon. Az első Ünnepi Könyvhetet a Literatúra irodalmi folyóirat főszerkesztője, Supka Géza kezdeményezésére 1929 májusában rendezték meg.

 

2001-től a könyvhéthez a Gyermekkönyvnapok programjai is kapcsolódnak. A könyves események fő szervezője a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése.

 

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár június 12-17-ig, szerdától hétfőig változatos programokkal és kedvezményekkel várja Olvasóit a könyvtár épületébe.

 

2024. június 13–15. között ingyenes a beiratkozás és amnesztiát is tartanak.

 

Június 13–14-én 9–18 óra, valamint június 15-én 9–13 óra között a Garázsvásáron a vásárlók a könyvtár selejtezett könyvei között kincsekre is bukkanhatnak.

 

Jó idő esetén a legkisebbeket a könyvtár előtti téren népi fajátékokkal várják, ezek mindig nagyon népszerűek a gyerekek körében.

 

Vendégek: Nemere István, Jósa András Múzeum, Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület, Képremény Kulturális Egyesület, Kertész Sándor, Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola, Gálik Margit.

További helyi hírek