2020. június 2. kedd, Anita, Kármen nap van. Holnap Klotild nap lesz.

A Megyei Katasztrófavédelem összefoglalója

Családi ház tetőszerkezetét bontotta meg az erős szél vasárnap Pátrohán. A lemezborítás mintegy tíz négyzetméteren sérült meg, veszélyt jelentett az ott lakókra. A kisvárdai hivatásos tűzoltók a felszakadt lemezdarabokat kéziszerszámokkal rögzítették.

 

Bejelzett egy szén-monoxid érzékelő egy mátészalkai családi házban, a Balassi Bálint közben. Az ingatlanban ketten tartózkodtak, ők rosszullétre nem panaszkodtak. A mátészalkai hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, amelyek igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A gázszolgáltató szakembere kizárta a készüléket a szolgáltatásból.

 

Mintegy ezer négyzetméteren égett a száraz fű Kemecsén, a Dankó utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók avatkoztak be kéziszerszámokkal. Nagyhalászban, a Szörényi-tói csatornaparton is égett a száraz vegetáció, az ibrányi önkormányzati egység avatkozott be kéziszerszámokkal.

 

Korhadt akácfa törzse égett vasárnap Nagycserkesznél, a 36-os számú főútnál. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók gyorssugárral avatkoztak be a helyszínen.

 

Elektromos kötődobozban izzott be egy vezeték tegnap Nagyecseden. A Damjanich utcai ingatlanhoz a helyi önkéntes tűzoltók érkeztek ki. Az egység áramtalanította és átvizsgálta az épületet, valamint a kiégett kötődobozt kibontotta. Az izzás nem terjedt tovább, személyi sérülés nem történt. (fotó: archív)

 

- Megyei Katasztrófavédelem -

További helyi hírek