2020. július 5. vasárnap, Emese, Sarolta nap van. Holnap Csaba nap lesz.

A Megyei Katasztrófavédelem összefoglalója

Veszélyesen megdőlt egy fenyőfa Újfehértón, az Eötvös József utcában. A város önkormányzati tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

 

Munkavégzés közben, gázvezetéket sértett meg egy munkagép Demecserben, a Szent István úton, hétfő délelőtt. A nyíregyházi hivatásos és a demecseri önkéntes tűzoltók a gázömlés miatt 100 méter sugarú körben, az ott lakókat kimenekítették. Tizennégy lakóházból, összesen huszonhárom főnek kellett elhagynia otthonát. A gázszolgáltató szakemberei egy másik munkagödör kiásásával a vezetéket elszorították, a gázömlést megszüntették, így az ott lakók, 12 óra után visszatérhettek ingatlanjaikba. Személyi sérülés nem történt. A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelője iparbiztonsági helyszíni szemlét folytatott le.

 

Téglaépítésű kéményt rongált meg a szél Nyírbátorban, a Széchenyi utcában. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították a meglazult, veszélyt jelentő téglákat.

 

Lakóház tetőszerkezete részben, valamint mellette egy melléképület teljes terjedelmében égett Kótajban, a Mező utcában. A hétfő esti esethez a nyíregyházi hivatásos tűzoltók több járművel vonultak, két vízsugárral oltották el a tüzet. A beavatkozók két gázpalackot is kihoztak az épületből, az egyiket hőhatás érte, a visszahűtést elvégezték. Az ingatlan lakhatatlanná vált, az ott lakó 8 fő rokonoknál helyezkedett el. (fotó: illusztráció/archív)

 

- Megyei Katasztrófavédelem -

További helyi hírek