2020. szeptember 22. kedd, Móric nap van. Holnap Tekla nap lesz.

A Megyei Katasztrófavédelem összefoglalója

Egy magyar és egy román nyerges vontató ütközött csütörtökön Mátészalka és Kocsord között, a 49-es számú főúton. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, személyi sérülés nem történt. A műszaki mentés ideje alatt az érintett szakaszon félpályán haladt a forgalom.

 

Kisebb, mintegy 50 négyzetméteres területen égett száraz vegetáció tegnap Gávavencsellőn, a Petőfi út mellett és Nyírbátorban, a Görögtemető utcában is. Jóval nagyobb, ezer négyzetméteres szabadtéri tűz keletkezett Nagyecseden, a Rózsás utcában, a helyszínen nádas égett. Ugyanúgy Ópályi külterületén, ám ott egy hektáros területen. A beavatkozók gyorssugarakkal, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

 

Veszélyt jelentett a gyalogosforgalomra egy nagyméretű fa lehasadt ága Vásárosnaményban, a Radnóti Miklós utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók létrával és motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

 

Lesodródott az úttestről és árokba csapódott egy személygépkocsi Mátészalka és Kocsord között, a 49-es számú főúton. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. (fotó: illusztráció/archív)

 

- Megyei Katasztrófavédelem -

További helyi hírek