2024. április 29. hétfő, Péter nap van. Holnap Katalin, Kitti nap lesz.

A Nyíregyházi Ipari Parkban fejleszt az MCE Nyíregyháza Kft.

Az Ipari parkban építi fel új telephelyét az MCE Nyíregyháza Kft. Az MCE csoport története 1989-tól indult Ausztriában, ebben az évben alapították meg az MCE Nyíregyháza Kft.-t is. A linzi székhelyű vállalat kiemelkedő szakértelmével az acélszerkezet és hídgyártás, energetika és repülőgépipar számára speciális acélszerkezetek teljeskörű kivitelezése terén van jelen világszerte.

 

2016 óta a HABAU GROUP, Ausztria egyik meghatározó építőipari csoportjának a része. A HABAU GROUP mintegy 6.000 főt foglalkoztat világszerte, éves szinten mintegy 1,9 milliárd euró árbevétellel rendelkezik. Hat országban található telephelyein (Németország, Ausztria, Csehország, Magyarország, Franciaország, Spanyolország) a komplex technológiák alapos ismeretével megalapozza a teljes körű megoldásokat a tervezés, gyártás, összeszerelés és kivitelezés területén. A nyíregyházai leányvállalat mintegy 35 éve van jelen városunkban és 1989 óta már 144 hídépítési projektben vett részt, 112.200 tonna acélhídszerkezet gyártása, illetve szerelése által. Az acélhidak mellett a társaság egyéb komplex acélszerkezetek kivitelezésében is részt vett a fennállása alatt, az energetika, repülőgépipar, vízgépészet és magasépítészet területein is. A társaság mintegy 140 saját dolgozóval rendelkezik, amelyen felül mintegy 70-80 fő dolgozik az MCE Nyíregyháza Kft. termékein alvállalkozói állományán belül.

 

A zöldberuházás értéke megközelíthetőleg 40-50 millió euró. A fejlesztés 11,3 hektárnyi területen indul el - tervezetten - 2025 tavaszán és várhatóan 2025-2026-ban fejeződik be. A tervek szerint a megnövekedett kapacitáshoz szükséges létszám mintegy 60-100 fővel fog emelkedni. Az MCE Nyíregyháza Kft. a fejlesztés eredményeként megvalósuló új telephelyén tovább folytatja út-, vasúti- és gyalogos hidak, valamint cső- és kábelhidak, illetve egyéb igényes, hegesztett acélszerkezetek gyártását. A megvásárolt terület közvetlenül kapcsolódik a 113. számú vasútvonalhoz. Az MCE az alapanyagok jelentős részét vasút segítségével, a telekhez kapcsolódóan iparivágány kiépítésével tervezi elvégezni, így kiemelt jelentőséggel bír a közvetlen vasúti kapcsolat.

 

A jelenlegi önkormányzati ciklus városvezetési célja a hatékony gazdaságfejlesztés Nyíregyházán. Az Ipari Park fejlesztése olyan beruházókat vonzott a régióba, amelyek nemcsak munkahelyeket hoznak létre, de hozzájárulnak a gazdasági mutatók növekedéséhez is. Ezen cél elérése érdekében a Magyar Kormány több ütemben 192 milliárd forint összegű támogatást biztosított a Nyíregyházi Ipari Park fejlesztésére, mely többek között magában foglalja a közműinfrastruktúra fejlesztését is. A jövőbeli sikerek érdekében kiemelt prioritás továbbra is a gazdaságfejlesztés, melynek köszönhetően a település és a régió vonzó lesz a helyi vagy külföldi beruházóknak egyaránt. Ennek eredménye, hogy a dél-koreai W-Scope, a német Boysen Group és a kínai Sunwoda után, tehát az MCE Nyíregyháza Kft. is itt építi új telephelyét.

 

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek