2020. május 29. péntek, Magdolna nap van. Holnap Janka, Zsanett nap lesz.

A rally sportág ünnepét köszönthetjük Nyíregyházán

A rally sportág ünnepét köszönthetjük a hétvégén, Nyíregyházán - így fogalmazott Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár Nyíregyházán, a hétvégi Rally Európa bajnoki futam kapcsán. Kiemelte: az egyik legnépszerűbb és legnézettebb autómotor sport a rally, így érthető az érdeklődés – nemcsak a média, a turisták szempontjából is. Szinte már szabad szállás sincs a környéken. Az államtitkár azt is elmondta: óriási lehetőség ez Nyíregyházának és a régiónak is. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere kiemelte: a verseny városmarketing és turisztikai szempontból is fontos esemény.

 

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke elmondta: nagy a feladat és nagy a felelősség is, de mindenképp öröm, hogy nemzetközi versenyt rendezhetnek a régióban. Már 2015-ben, elnökké válásakor az volt a célja, hogy minél több nemzetközi versenyt hozzanak Magyarországra. A mostani jogot két évre kapták, de mindenképp hosszabb távra terveznek. Hozzátette, a hivatalos program már pénteken elkezdődik, az első tesztek kedden le is zajlottak. Őry Tamás, a Rally Hungary magyarországi promótere kiemelte: az időjárástól nem félnek, hiszen a rally az improvizációról is szól. Kiemelte a magas médiérdeklődést, és hozzátette: a nézői kiszolgálás is cél.

 

Ifj. Érdi Tibor, kétszeres európa bajnok versenyző is ott lesz a hétvégi versenyen. Ő azt mondta: a pálya ismerete mindneképp pozitívum, ahogyan az is, hogy változatos.

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek