2021. október 22. péntek, Előd nap van. Holnap Gyöngyi nap lesz.

A vidéki repülőterek fejlesztési lehetőségeiről is tárgyaltak

A vidéki repülőterek fejlesztési lehetőségei, a közlekedésbiztonság, valamint a hatósági szabályozás is téma volt a Vidéki Repülőterek Szövetségének taggyűlésén, Nyíregyházán, számol be a város honlapja.

 

Vadász László, a Vidéki Repülőterek Szövetségének elnöke közölte: minden évben kiemelt téma a repülések biztonsága. Most is beszéltek a hatósági szabályozásokról, a légügyi hatóság 4 fővel is képviseltette magát, aztán konzultáltak a HungaroControl képviselőjével, gyakornoki dolgokról, majd a helyi repterek vezetői elmondták, hogy mi történt náluk az elmúlt másfél évben. A nyíregyházi repülőtér nem csak a helyi gazdaság szempontjából jelentős – erről már Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere beszélt a rendezvény megnyitóján.  

 

„A repülőtérnek jelenleg is nagyon aktív tevékenységi köre van, a pilótaképzés nagyon élénk és nemzetközi üzletág, fontos a sport- és hobbirepülés, ez is fontos küldetése a repülőtérnek, és a repülőtér jelenleg is egy nemzetközileg akkreditált repülőtér, biznisz szinten, tehát business jet gépeket tud fogadni, ennek a befektetők szempontjából lehet jelentősége, erre építeni szeretnénk, megvannak a repülőtér fejlesztésére a tervek, tehát készen várjuk a pályázati és finanszírozási lehetőségeket, amelyek lehetővé teszik, hogy fejlesszünk.” Jászai Menyhért hozzátette, ebben a ciklusban egyre inkább a gazdaságfejlesztés a legfőbb prioritás Nyíregyházán. A város életének motorja a gazdaságfejlesztés, az ipari park fejlesztésével ide invitálják a befektetőket, melyek mellett vállalkozássegítő programok állnak a helyi cégek rendelkezésére, ezeknek pedig egy fontos eleme, hogy Nyíregyházán egy nemzetközileg is helyt álló repülőtere legyen, ami kiszolgálja majd az ide érkezőket.

 

- nyíregyháza.hu -

További helyi hírek