2021. augusztus 3. kedd, Hermina nap van. Holnap Dominika, Dominik, Domonkos nap lesz.

Aktív családi nap a Nyírségben

2021. július 31.-ig várnak minden érdeklődőt egy rendkívül mozgalmas és izgalmas családi napra Nyíregyházán a Sósótói Múzeumfaluban. A Középkori Templomok Útja Egyesület szervezésében Nyíregyháza és a térség számos aktív és turisztikai civil szervezetének közreműködésével számos aktív és kulturális program, sportesemény közül lehet választani.

 

Különböző nehézségű, vezetett kerékpártúrák indulnak Nyíregyháza, a Nyírség és a Rétköz felfedezésére, a belépő túráktól, a teljesítménytúráig. Gyalogtúrák, természetjáró programok, vezetett séták keretében fedezhetitek fel a Sóstói-erdőt és Sóstót. A vezetett programokon szakvezetők, idegenvezetők mesélik el a legjobb történeteket, bemutatják a legizgalmasabb örökséghelyszíneket. A túrák mellett játékos családi programokkal, kincskereső játékokkal is készülnek a szervezők, sőt, még a vízitúrázás és a Nordic walking alapjait is el lehet sajátítani. A Sóstói Múzeumfaluban emellett számos kulturális programmal várnak mindenkit 8.00 és 18.00 óra között.

 

A program az „Otthonról Haza” rendezvénysorozat keretein belül valósul meg, melynek célja hogy a Nemzeti Összetartozás Családi Napok gondolatköréhez kapcsolódóan aktív programokon keresztül kösse össze a határon innen és túl élő magyarokat. A rendezvénysorozat keretén belül országhatáron innen és túl egynapos túrákat és családi napokat szerveznek 2021. június közepe és augusztus közepe között, 10 hétvégén. Július 31.-én Nyíregyháza ad otthont a rendezvénysorozatnak, ahol az alábbi programok közül válogathatnak a rendezvényre érkezők. A túrákat teljesítők között értékes nyereményeket sorsolnak ki.

 

A belépés 14 év alatt ingyenes.

 

Bővebb információt itt.

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat/fotó: otthonrolhaza.hu -

További helyi hírek