2024. október 22. kedd, Előd nap van. Holnap Gyöngyi nap lesz.

AQUA SE: egy döntetlen és egy vereség a területi pólóbajnokságban

Szombaton az ÉK-i Területi Vízilabda Bajnokság gyermek I. korcsoportjában (U14) hazai pályán szerepelt az AQUA SE – számolt be az eseményről Éder Zsolt a gyermekcsapat edzője. A két mérkőzés mérlege: egy döntetlen, egy vereség. Ez a bajnokság lehetőség azoknak, akik kevesebbet, vagy egyáltalán nem játszanak az országos bajnokságban.

 

Az első mérkőzés a debreceniek ellen mondhatjuk a kihagyott AQUA-s helyzetek mérkőzése volt. A harmadik negyed végére – az elhibázott ziccerek ellenére is - kiépítettünk egy megnyugtató előnyt, de az utolsó negyedben a legbiztosabb lehetőségeinket is képesek voltunk elrontani. Ráadásul ebben a negyedben néhány komoly egyéni hiba is becsúszott a védekezésünkbe, így az ellenfelünk élt a lehetőséggel, és egyenlíteni tudott. Bosszantó, hogy elmaradt a biztosnak látszó győzelem, egyben rendkívül tanulságos is!

 

Második meccsünkön az Oxigén-Pilisvörösvár ellen kicserélődött csapattal játszottunk. Azok is szerepet kaptak, akik különböző okok miatt kevesebbet tudnak edzeni, de szeretnek vízilabdázni. Az edzettségbeli különbség meglátszott a játék ritmusán, bár jól küzdött az AQUA-s csapat. Az ellenfél ASI Vasasos vendégjátékosainak könyörtelen emberfogása megkeserítette sokak játékát. Végül reális eredmény született a sok hibával tarkított mérkőzésen.

 

 

Eredmények:

 

Gyermek (U14):

AQUA SE Nyíregyháza –  Cívis Póló VSE 5 – 5   (1-0, 0-2, 4-0, 0-3)

AQUA SE: Udvarhelyi M. – Radóczi S., Horváth Z., Tári R. – Muri N. 1, POTOR V. 2, Koi Sz. 1

Csere: Rácz B., Simon L., Székely L., Koncz I., NEMES B. 1, Valik-Jámbor B., Benkő Cs. Vass B., Halász-Holik B., Korodi A. (kapus)

Oxigén-Pilisvörösvár –  AQUA SE Nyíregyháza     7 – 2   (2-0, 1-0, 2-2, 2-0)

AQUA SE: Dávida K. – Simon L.,  BÍRÓ D. 1, Kokas Á. – Lőrincz B., Kocsis B., Blazsán Á.,

Csere: Nemes B., Lőrincz Zs., VALIK-JÁMBOR B. 1, Lizák D., Heé L., Gyurecskó T., Benkő Cs., Szakszon Z., Korodi A. (kapus)

 

- AQUA SE -

További helyi hírek