2024. október 23. szerda, Gyöngyi nap van. Holnap Salamon nap lesz.

Átadták az új nővérszálló épületét a Nyíregyházi Jósa András Tagkórházban

Az "Egészségügyi szakellátók szállóinak fejlesztése" című projekt keretében új, a mai kor igényeinek mindenben megfelelő, 3 szintből álló, 118 férőhelyes nővérszálló épült a Nyíregyházi Jósa András Tagkórházban. Az 1,1 milliárd forintos beruházás révén összkomfortos minigarzonokat bérelhetnek az intézmény gyógyítói.

 

Átadták a vadonatúj nővérszálló épületét a Nyíregyházi Jósa András Tagkórházban. A beruházás segíthet vonzóbbá tenni az intézményt, hiszen kedvezményes áron, munkahelyük közvetlen közelében biztosít szállást az egészségügyi szakdolgozóknak.

 

Az új épületben 59 kétágyas, minigarzon típusú szoba várja a lakókat. A 25 m2 körüli, egy légterű lakásokban étkezőkonyhákat, valamint beépített szekrényeket és WC-vel, zuhanyzóval ellátott vizesblokkokat is kialakítottak.

 

Az ünnepélyes átadáson Szűcs Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház főigazgatója elmondta: - nemcsak nővérek, de fiatal, kezdő orvosok, orvos házaspárok számára is szeretnénk lehetővé tenni a lakhatást ebben az épületben, akik a vármegye távolabbi részéből, vagy más vármegyéből szeretnének a mi intézményünkben dolgozni.

 

A Nyíregyházi Jósa András Tagkórház területén a régi infektológiai épület helyén kapott helyet az új, kétezer négyzetméter alapterületű, háromszintes tömb, amely pihenést, kényelmes elhelyezést nyújt a gyógyító munka után az ide költözőknek.

 

Megyei Sajtószolgálat

További helyi hírek