2020. október 22. csütörtök, Előd nap van. Holnap Gyöngyi nap lesz.

Átfogó ellenőrzés az M3-as autópályán

Fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartottak az autópálya Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán az együttműködő hatóságok.

 

Átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtott végre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködő hatóságaival az M3-as autópálya megyei szakaszán 2020. október 14-én. A szabolcsi rendőrök a közlekedőket a Mohos pihenőhelyre terelték ki, ahol ellenőrizték a járművezetők és utasaik okmányait, a passzív biztonsági eszközök használatát, valamint a járművek műszaki állapotát is. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták.

 

Az ellenőrzésben részt vettek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság, és a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai is.

 

A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 4 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 43 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, és egy fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek. Passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt 26 esetben közigazgatási hatósági bírságot szabtak ki.

 

A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányult.

 

…hogy mindenki hazaérjen!

 

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –

További helyi hírek