2024. július 27. szombat, Liliána, Olga nap van. Holnap Szabolcs nap lesz.

Autómentes nap Nyíregyházán

2023. szeptember 16. és 22. között huszonkettedik alkalommal rendezik meg Európa számos országában, így hazánkban is, az Európai Mobilitási Hetet. Ennek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Az idei mottó: „Takarékoskodj az energiával!”. A növekvő energiaköltségek miatt fontos egyéni szinten is nyitni a fenntartható, energiahatékony közlekedési megoldások felé.  A programhoz immár 20. alkalommal Nyíregyháza is csatlakozik egy Autómentes nap formájában!

 

Várják a bringásokat, gyalogosokat, rollereseket és természetesen az autósokat is, vagyis mindenkit, aki érdeklődik az energiahatékony és fenntartható közlekedési hálózatok és lehetőségek iránt. És azokat is, akik csak szeretnének kikapcsolódni egy kicsit. Szeptember 22-én Nyíregyházán, a Kossuth téren rendezzük meg az Autómentes Napot. Egy kis ízelítő – a teljesség igénye nélkül – a programból:

13:00 órakor hivatalosan is megnyitjuk az Autómentes napot.

14:30-tól a Burratino Bábszínház – Kukac Gubanc című előadását nézhetik meg a kicsik és nagyok.

A délután folyamán bemutatót tart a Fatum – Nyíregyháza, Magyarország egyik vezető női röplabda együttese.

16:00 órától a több mint 10 éve egészségmegőrző csoportként működő Latin Cardio Fitness produkciója lesz látható.

A délután folyamán kerékpáros ügyességi verseny várja az érdeklődőket már 6 éves kortól, a  Mobilissimus standjánál pedig a közlekedési problémákról, a mindennapi mobilitási szokásokról és az ezzel együtt járó kihívásokról lehet beszélgetni és hasznos információkat gyűjteni. Énekel majd Rebeka Valéria, lesz Mesediszkó és Y2K tánccirkusz is. A nap csúcspontja, a 17 órakor kezdődő kerékpáros felvonulás! A klímatudatos közlekedési totót kitöltők között pedig 18 órakor egy kerékpárt sorsolnak ki.

 

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat -

 

További helyi hírek