2024. április 28. vasárnap, Valéria nap van. Holnap Péter nap lesz.

Az AQUA SE vízipólósai Sopronban és Miskolcon szerepeltek

Hosszú utat tettek meg az elmúlt hétvégén az AQUA SE Országos Vízilabda Bajnokság A2 csoportjában szereplő csapatai (U14, U16, U18). Sopronban játszották a középszakasz második mérkőzéseit, ahol mindhárom csapat vereséget szenvedett. Az U14-es csapat az ÉK-i bajnokságban viszont mindkét mérkőzését megnyerte Miskolcon.

 

Sopronban az ifjúsági csapat mérkőzése szorosan indult azonban a végére a hazai csapat örülhetett. A serdülő csapatnak nem volt szerencséje az első és második negyedben, a lövések nagy része csak kapufa lett, így nem sikerült meglepni a hazai csapatot.

- Nem úgy alakultak a mérkőzések, ahogy elterveztük. A serdülő mérkőzést az első kettő negyed rövidzárlata után nagyon nehézzé tettük magunknak. A félidőben próbáltunk változtatni a taktikánkon, de végül nem sikerült úgy javítani, hogy győztesen szálljunk ki a medencéből. Az ifi mérkőzésen nem működött a védekezésünk, és a támadások is akadoztak. Pelle Levente és Radóczi Barnabás góljaival még tartottuk magunkat, de sajnos az agresszív játékkal és a játékvezetői ellenszéllel szemben nem volt ellenszerünk. Ennek ellenére gratulálok a csapataimnak, mert nem mentünk bele a víz alatti verekedésekbe. – mondta Hatvani Péter az AQUA SE vízilabda szakedzője.

 

A gyermek csapat mérkőzéséről Éder Zsolt, az AQUA SE korosztályos edzője számolt be:

- A zsúfolt program miatt a gyermek csapatot meg kellett osztanunk, így Sopronban nem a teljes együttes szerepelt (a csapat másik része Miskolcon rangadót nyert). 4 országos bajnoki újonccal kiegészülve játszottuk a mérkőzést a csoportot vezető hazaiakkal. Az első két negyedben nem tudtunk mit kezdeni a soproniak zárt védekezésével, a távoli kísérleteink erőtlenek és pontatlanok voltak, hiányoztak a dinamikus beindulások is. Hátul nem védekeztünk elég határozottan, sok esetben figyelmetlenek is voltunk, elmaradtak a blokkok, a szükséges váltások. A kényszerű, és korai időkérés után kiegyenlítettebb lett a játék. Harcosabb arcunkat mutattuk, bátrabban, pontosabban lőttünk, a védekezés is meggyőzőbb volt. Mindezekkel együtt is biztosan nyert a Sopron. A második félidei játékkal elégedett vagyok, viszont a kapott gólok száma több, mint amit vártam. El kell ismerni, hogy a Sopron erős csapat! A két csapat között nincs ekkora különbség, mint amit a végeredmény mutat, ezt a hazai fordulónkon be is bizonyítjuk. Gratulálok az újoncainknak a bemutatkozáshoz!

 

Miskolcon az Észak-keleti bajnokságban megőrizte veretlenségét, és hibátlan mérleggel zárta az alapszakaszt az AQUA SE U14-es vízilabda csapata. A hat csapatos Bajnokság utolsó fordulója Miskolcon rangadóval zárult. A bajnokságot vezető AQUA SE és a második Pannergy Miskolc csapott össze. Nagy várakozás előzte meg a mérkőzést, mert a második fordulóban elszenvedett vereségért szerettek volna visszavágni a borsodiak. Sok néző mellett, túlfűtött hangulatban kezdődött a mérkőzés, igazi rangadóhoz méltó módon. Az első negyedben kicsit érződött az AQUA SE fiataljain a nyomás, és több rossz döntést is hoztak így 3:1 re a Miskolc vezetett. Látható volt, hogy az erőnléttel nincs gond egyik csapatnál sem. Ahogy kezdtek belemelegedni a nyíregyházi fiatalok, úgy jöttek a gólok is. A kiváló kapusmunka, és a jó védekezés eredményeként a miskolci csapat két negyeden keresztül nem talált be az AQUA kapujába! A mérkőzésen kevés gól esett, viszont több színvonalas megoldást is láthatott a szép számú közönség, melyek összességében az AQUA SE vízipólósainak győzelmét eredményezték. Az ÉK-i bajnokságban már másodszor győzték le a miskolciakat. A veretlenség megtartásához még az is kellett, hogy a bajnokság harmadik helyén álló Pilisvörösvári Oxigén csapatát is legyőzzék Urbin Tibor és Éder Zsolt tanítványai, mely sikerült is.

 

- Rendkívül elszántak voltak a fiúk, lányok ezen a napon! Kiváló egyéni teljesítmények mellett csapatként is jelesre vizsgázott mindenki a Miskolc ellen. Biztos vagyok benne, hogy a nézők is elégedettek lehettek a látottakkal mindkét oldalon, mert nagyon színvonalas játékot izgulhattak végig. Remélem, hogy a rájátszásban meg tudjuk ismételni ezt a teljesítményt, és akkor aranyérmet akaszthatnak a nyakunkba év végén. - Nyilatkozta Urbin Tibor vízilabdaedző, az AQUA SE szakmai vezetője.

 

 

- AQUA SE -

 

További helyi hírek