2024. július 22. hétfő, Magdolna nap van. Holnap Lenke nap lesz.

Az Ovi-Zsaru programot népszerűsítették

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szervezésében 2023. szeptember 13-án mutatták be az újonnan csatlakozni kívánó óvodák részére az Ovi-Zsaru programot.

A program 2010-ben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságról indult útjára, amely országos méretűvé nőtte ki magát. A főként nagycsoportosok számára kidolgozott bűn- és balesetmegelőzési témájú ismeretek feldolgozásának célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, és annak elősegítése, hogy szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni a rendőrtől.

A prevenciós program részleteiről a bűnmegelőzési osztály munkatársa Kormosné Balogh Bernadett r. őrnagy asszony adott tájékoztatást az újonnan csatlakozó négy óvoda óvodapedagógusai részére. A résztvevők megismerkedtek a program kulcsfiguráival, Rendőr Robival, Rosszcsont Ricsivel és Rosszcsont Rozival. A bábok nem csupán színesítik a programot, de a játékos előadás a gyermekek számára elsajátíthatóbbá teszi az átadott ismerteket.

 

- police.hu -

 

További helyi hírek