2021. április 10. szombat, Zsolt nap van. Holnap Leó, Szaniszló nap lesz.

Az ügyészség börtönbe küldené, a más autójával közlekedő fiút

Vádat emelt az ügyészség az ellen a nyírmadai fiú ellen, aki Gyüre községben lakó gyermekét akarta meglátogatni, azonban a kalandos útja során több bűncselekményt is elkövetett – tájékoztatta rádiónkat dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

 

A 19 éves fiú tavaly novemberben úgy gondolta, hogy meglátogatja a tőle 20 km-re lakó gyermekét, azonban gépjárművel nem rendelkezett, és az esti órákban már nem is talált senkit, aki elvitte volna hozzá, ezért gyalogosan indult el. Útközben az egyik lakóház udvarán meglátott egy személygépkocsit, amelyben benne volt az indítókulcs, ezért elhatározta, hogy azzal folytatja az útját. A járművet kitolta az útra, majd mivel az nem indult, szerzett bele egy akkumulátort, valamint benzint, és Nyírmadáról elindult Gyüre községbe.

 

Útközben rendőri igazoltatást is kapott, ezért egy földúton folytatta az útját, itt azonban a sárban elakadt. Ekkor a gépkocsi csomagtartójából ellopott egy mélynyomóládát, és egy erősítőt, és gyalogosan hazament.

 

Az ügyészség a fiút jármű önkényes elvételével és lopással vádolja, tettéért börtönbe küldené, ugyanis korábban is követett már el vagyon elleni bűncselekményeket.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

További helyi hírek