2024. április 28. vasárnap, Valéria nap van. Holnap Péter nap lesz.

Balesetek, tűzesetek is voltak kedden térségünkben

Tűz ütött ki egy mintegy ezerhatszáz négyzetméter alapterületű csarnokban Fehérgyarmatnál, tegnap kora délután. Az épületben építőipari anyagokat, különböző gépeket tároltak. A fehérgyarmati, mátészalkai és nyírbátori hivatásos tűzoltók, huszonöt beavatkozó a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett összesen hét vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A munkálatok során az egységek több gázpalackot vittek ki az épületből. Személyi sérülés nem történt.

 

Gázszivárgást észleltek egy tiszavasvári családi ház udvaránál a tulajdonosok, egy használaton kívüli gázcsonknál. A helyi önkormányzati tűzoltók a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig a helyszínt biztosították. A szolgáltató munkatársai a tömítést kicserélték, a szivárgást megszüntették.

 

Két személygépkocsi ütközött össze az M3-as autópálya 248-as kilométerszelvényénél, Nagykálló térségében tegnap kora este. A Vásárosnamény felé vezető oldalon történt baleset után a nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A mentők két embert könnyebb sérülésekkel láttak el a helyszínen, kórházba senkit nem szállítottak. Az érintett szakaszon a műszaki mentés és rendőrségi helyszínelés idejére egy sávon haladt a forgalom.

 

Több szabadtéri tűz keletkezett tegnap Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. Kótajban, a Vasút és Hunyadi utca között ötszáz négyzetméteren lángolt a száraz fű, a rakamazi Nefelejcs utca egyik üres telkén kétszázötven négyzetméteren égett az aljnövényzet. A 3635-ös útnál, Nyírteleknél kétszáz négyzetméteren, Geszteréd és Balkány között tíz négyzetméteren égett a száraz fű. A helyszíneken a nyíregyházi hivatásos, a rakamazi önkéntes, valamint a szakolyi önkormányzati tűzoltók fékezték meg a szabadtéri lángokat.

 

Lerakódott korom izzott egy tiszavasvári, Szabó Magda utcai családi ház kéményében. A helyi önkormányzati tűzoltók az izzó részeket kéziszerszámokkal távolították el. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

 

- Sz-Sz-B Vármegyei Katasztrófavédelem -

További helyi hírek