2020. augusztus 4. kedd, Dominika, Dominik, Domonkos nap van. Holnap Krisztina nap lesz.

Bemutatták a Szabolcsi Jégsport Egyesület új utánpótlás edzőjét

A Szabolcsi Jégsport Egyesület a 2019/20 évi szakmai programját és a terveket augusztus 23-án ismertette sajtótájékoztató keretében. Az eseményen bemutatták az Egyesület új utánpótlás edzőjét is. Kercsó Árpád mesteredző egy nemzetközi hírű, kiváló sportszakember, így minden edzői feltétel – mesteredző mellett dolgozó edzőkkel - adott ahhoz, hogy a szezon sikeres legyen. Az Egyesület két éves szakmai programot tervezett el, aminek eredményes megvalósításában mindenki nagyon motivált.

 

Hatalmas változást eredményezet 2018 novemberétől a Szabolcsi Jégsport Egyesület utánpótlás edzéseiben a 2018. márciusában átadott Nyíregyházi Jégpálya, ugyanis sikerült hetente 4 alkalommal jeges edzés lehetőségét megteremteni minden korosztálynak. E mellett fontos célkitűzéssé vált egy kiemelkedő jégkorongedzői tapasztalattal rendelkező, utánpótlás nevelésben bizonyított sikereket felmutató szakember megnyerése az Egyesület fejlődéséhez. Nagy öröm, hogy 2019. augusztus 01.-től egy nemzetközi hírű, kiváló sportszakemberrel, Kercsó Árpád mesteredzővel tudott megállapodni az Egyesület – emelte ki az eseményen Hegedűs Koppány szakmai alelnök.

 

Az Egyesület 2019/20-ban U8, U10, U12 és U14 korosztályokban is csapatokat fog indítani.  A játékos létszám további fejlesztésével elérhető, hogy jövőre mind a négy korosztályban növekedjen a sportolói létszám. Ezt megalapozza az a tény, hogy a 2018. novemberi jégpálya megnyitását követően - nem utolsó sorban a Nyíregyháza Város által támogatott ovikori program hatására – jelentősen emelkedett a jégkorongozni vágyó gyerekek és az őket ebben támogató szülők száma.

 

A szakmai alelnök elmondta: - A 2019/20-as szezon legelső jeges eseménye az Egyesület játékosai számára a 2019. augusztus 26. – 30. között Debrecenben megrendezésre kerülő I. Szabolcsi Sólymok edzőtábor. Az edzőtábor napközis ellátással történik. A naponta legalább egy jeges edzés, egy szárazedzés és közös szabályismereti beszélgetés mellett színes programokat is szerveznek a sportolóknak. Lesz mozi látogatás, városnézés, játszóházi program is. Az edzőtábor és a programok a sportolók részére ingyenesek lesznek, a tízórai, ebéd, uzsonna ellátását, az utaztatást és a jégpálya bérlést az Egyesület biztosítja.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

 

További helyi hírek