2021. április 10. szombat, Zsolt nap van. Holnap Leó, Szaniszló nap lesz.

Beporzók napja a múzeumban

Virágporos barangolásra invitállak a nagyvilág 6 népszerű vagy kevésbé ismert beporzójához, a Jósa András Múzeum online Beporzók Napján 2021. március 6. szombaton

 

Bemutatkozik a ZENGŐLÉGY, a DENEVÉR, a KOLIBRI, a KACSAFARKÚ SZENDER a DARÁZSCINCÉR és a MÉH.

 

Program:

9:00 - Nyírségi Fülbeporzó Hírmondó

10:00 - Beporzó párosító játék

11:00 - Múzeumi bámészkodó

13:00 - Mézelő párosító

14:00 - Beporzó szépségmustra

15:00 - Beporzó szépségverseny díjazottjai

 

A „Nyírségi Fülbeporzó Hírek” lapozgató füzetkében számtalan csalafintaságot mesélek neked róluk, valamint arról, hogyan segítheted te is kicsiben a méhek Mézes Manufaktúráját. Varázslatos verseken, meséken és festményeken keresztül további érdekességeket fürkészünk a beporzók világából, majd bekukkantunk a Mezőmenza mézelő gyógynövényeinek édenkertjébe. Ha ezek után virágos kedved úgy tartja, játszhatsz egy-egy Beporzó- és Mézes gyógynövény párosító játékot. Körbenézünk a házunk táján a Múzeumi bámészkodóban, közösen rácsodálkozunk a rejtett csodákra, a múzeumi tárgyakon megbújó virágokra. Ráadásként, ha szeretsz a természetben bandukolni és meg is örökíted élményeidet, február 28-ig fotóiddal együtt várjuk a nevezésed a „Beporzó Szépségverseny” fotópályázatunkra.

 

Készen állsz a vándorútra?

Nincs más teendőd, mint kövess engem a múzeum weboldalán, www.josamuzeum.hu; és közösségi oldalain (facebook, instagram, TikTok), ahol minden beporzós infót megtalálsz.

 

Virágporos szeretettel, Mackó Boldizsár brumma, brumm

További programok