2024. június 16. vasárnap, Jusztin nap van. Holnap Alida, Laura nap lesz.

Bérbe vett lakásokat adott ki szexmunkásoknak

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki több mint egy éven keresztül országszerte bérelt ki lakásokat azért, hogy azokat prostituáltaknak adja ki napi használatra.

 

A vádirat szerint a középkorú férfi 2021 évtől Budapesten és vidéki nagyvárosokban több lakóingatlant vett bérbe azért, hogy ott nők prostitúciós tevékenységet folytassanak. A bérbeadókat a férfi esetenként női bűntársai segítségével megtévesztette, eltitkolva előlük a lakóingatlanokban folytatandó prostitúciós munkát.

 

A lakások kibérlését követően a férfi azokat széffel és kamerával szerelte fel, bűntársa pedig internet előfizetést kötött, ugyanis a postituáltaknak a napi bérleti díjakat, az ingatlanokban elhelyezett, kizárólag a férfi által nyitható széfekbe kellett bedobniuk úgy, hogy közben élőképes videokapcsolatban voltak I. rendű vádlottal, vagy megbízottjával.

 

A lakás napi bérleti díja függött azok elhelyezkedésétől, nagyságától, színvonalától, így az ország különböző részein 12.000-15.000,-Ft napi bérleti díjat kellett azokért a szexmunkásoknak fizetni.

 

Ezen illegális tevékenységével I. rendű vádlott 2021 augusztusától 2023 januárjáig több mint 37 millió forint bevételre tett szert, melynek elvonását kéri az ügyészség.

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádiratában a férfit 18 rendbeli bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntettével, valamint kábítószer birtoklás vétségével vádolja. Vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, míg női bűntársai felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre számíthatnak.

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség

További helyi hírek