2020. június 5. péntek, Fatime nap van. Holnap Cintia, Norbert nap lesz.

Birtokba vette a Hunguest Hotels Nyíregyháza új szállodáját

Tölgyerdővel körbeölelt zöld környezetben, széleskörű, az üzleti- és szabadidős turizmus számára is ideális szolgáltatásokkal várja a vendégeket október 25-étől Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő új, négycsillagos wellness- és konferenciaszállodája. A hotel a Sóstó Fejlesztési Program részeként, a Modern Városok Program keretében valósult meg. A beruházás összértéke 4 milliárd forint, melyből 3,1 milliárd kormányzati támogatás. Nyíregyháza Megyei Jogú Város önkormányzata 900 millió forint saját forrással járult hozzá a 85 új munkahelyet is eredményező beruházáshoz. A 123 szobás szálloda kivitelezése 2017. májusában kezdődött, superior besorolású hotel, 10+5 évre szóló Üzemeltetési jogát tavaly áprilisban a Hunguest Hotel Zrt. nyerte el.

 

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere ünnepélyes keretek között október 7-én adta birtokba Nyíregyháza legújabb büszkeségét, a Hunguest Hotel Sóstót.

 

Az október 25-én nyitó wellness- és konferenciaszálloda Nyíregyháza legkomplexebb szolgáltatásokat nyújtó szálláshelye. Az egyetlen olyan szálloda, ahol a szobaár tartalmazza a fürdőbelépési jogosultságot is. Az Aquarius fedett élmény- és parkfürdőben, 22 medence és számos szolgáltatás várja a vendégeket 10 hektárnyi zöld környezetben.

 

A hotel az Európa legjobb állatkertjének megválasztott SóstóZOO, illetve Kelet-Magyarország egyetlen szabadtéri skanzenjének, a Sóstói Múzeumfalunak a közvetlen szomszédságában van. A több mint 9 ezer négyzetméter alapterületű, új, 123 szobás, négycsillagos szálloda szolgáltatásai üzleti turizmusra is ideálisak. A belvárostól ugyanis pár percnyi autóútra van, 200 fős konferenciaterme pedig igény szerint akár 4 részre is szekcionálható, vagyis üzleti megbeszélések, tárgyalások, illetve céges tréningek számára is megfelelő. A szállodához kerékpártároló, 90 férőhelyes mélygarázs és 63 felszíni parkoló is tartozik majd.

 

A szálloda átadása az üzemeltető Hunguest Hotels Zrt. részére 2019. október 7-én megtörtént.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek