2024. április 23. kedd, Béla nap van. Holnap György nap lesz.

Bokrétaünnepség a nővérszállónál

Bokréta-ünnepséget tartottak a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban – az épülő nővérszálló elérte ugyanis a legmagasabb pontját. A háromszintes épületnél jól haladnak a munkálatok, a tervek szerint ősszel át is adják az épületet. Lengyel László, az egészségügy finanszírozásáért és fejlesztésért felelős helyettes államtitkár beszédében elmondta, fontos a lakhatási körülmények javítása. Nyíregyházán a régi infektológiai épület helyén alakítják ki a nővérszállót, mintegy 1,5 milliárd forintból. 

 

 

Az új nővérszálló a kórháznak a szakemberek megtartásában is nagy segítség lesz. Szűcs Attila főigazgató elmondta, egy kétemeletes szálló, lesz összesen 118 főnek tudnak itt szállást adni. A szállóban 2 fő elhelyezésére alkalmas, 23-24 m2-es minigarzonokat alakítanak ki teljes feleszereltséggel, külön fürdővel. Kovács Ferenc polgármester szerint a kórházi fejlesztések a dolgozók jobb megbecsüléseit is jelenti. Seszták Oszkár, a vármegyei közgyűlés elnöke is nagyon fontosnak nevezte az új nővérszálló épülését, hozzátette ugyanakkor, még várnak épületek felújításra a kórház területén.

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház 3200 szakdolgozót foglalkoztat, ebből 1800-an a nyíregyházi kórházban dolgoznak.

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek