2020. május 29. péntek, Magdolna nap van. Holnap Janka, Zsanett nap lesz.

Célegyesben az uszodaépítés – Indul a medencék feltöltése

Végéhez közeledik Nyíregyháza új uszodájának építése. Az utolsó simításokat végzik, hamarosan élettel telik meg a város új sportlétesítménye. Régi álma valósul meg Nyíregyháza sportszerető lakosságának és annak a többszáz sportolónak, akik évek - évtizedek óta a sóstói 50 méteres medencét, vagy a város különböző vízfelületeit használták edzésekre és bajnoki küzdelmek alkalmával.

 

Október 10-én, csütörtökön dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár jelenlétében indult el a medencék feltöltése, ezzel megkezdődött a vízgépészeti rendszerek tesztelése.

 

A kivitelező debreceni KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. kevesebb, mint 1 év alatt vállalta, hogy megépíti a közel 4500m2 -es épületet a belváros szívében. A sportlétesítmény építésére az AQUA SE pályázott, a területet, ingatlant Nyíregyháza MJV önkormányzata biztosította. A három milliárd forintos beruházás 70 százalékban TAO-s forrásból, valamint a magyar kormány által biztosított 750 millió forintos önerőből valósulhat meg. Az új uszodában helyet kap egy szabványos, 50x25 méter méretű, 220 centiméter mélységű versenymedence, egy tanmedence, egy 250 férőhelyes nézőtér illetve bírói, edzői, sportolói és közönségöltözők, valamint a hozzájuk tartozó vizesblokkok és egy versenyiroda is.

 

A végleges átadást követően vízilabda mérkőzéseken és úszóversenyeken szurkolhatunk a nyíregyházi csapatoknak. A tervek szerint hamarosan a MAGYAR VÍZILABDA VÁLOGATOTT is bemutató mérkőzést játszhat itt.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

 

További helyi hírek