2023. október 4. szerda, Ferenc nap van. Holnap Aurél nap lesz.

Csellengő diákokat ellenőriztek

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Érkerti Rendőrsének és a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai közösen tartottak ifjúságvédelmi ellenőrzést Nyíregyházán a vasútállomás és az autóbusz-állomás területén 2022. szeptember 20-án. A hatóság munkatársai több, köztéren tartózkodó fiatalt ellenőriztek, hogy megbizonyosodjanak arról, minden diák igazoltan maradt távol az iskolai foglalkozásoktól.

 

A rendőrség együttműködő szervezetekkel az előző évekhez hasonlóan, az idei tanévben is rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

 

A rendőrség a szülők felelősségére is felhívja a figyelmet. Időnként ellenőrizzék és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e. Amennyiben arra gyanakszanak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele és tisztázzák az iskolakerülés okát.

 

A bűnmegelőzési szakemberek fiataloknak szóló tanácsai:

- Ne indulj haza egyedül esti órákban: kérd szüleid/gondviselőid/nevelőid segítségét a hazajutáshoz!

- Légy mindig, minden ismeretlennel szemben gyanakvó, hiszen nem biztos, hogy az ő céljaik a te javaidat szolgálják!

- Ne használd meggondolatlanul a közösségi oldalakat, ne engedd, hogy tartózkodási helyed követhető legyen!

 

Amennyiben úgy érzi, hogy Ön vagy gyermeke bűncselekmény áldozatává vált, haladéktalanul hívja a rendőrség ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámát.

 

- SzSzBMRFK -

További helyi hírek