2024. április 25. csütörtök, Márk nap van. Holnap Ervin nap lesz.

Csütörtökön kezdődik az Ünnepi Könyvhét

Június 8-12 között rendezik Nyíregyházán a 94. Ünnepi Könyvhetet és 22. Gyermekkönyvnapokat. Az Ünnepi Könyvhét az egyik legnemesebb könyves hagyomány, a kortárs magyar irodalom, a könyvek, az olvasók és a könyvkiadók ünnepe. Ezt az egyedülálló kulturális rendezvénysorozatot évről évre töretlen sikerrel és népszerűséggel, immár több mint kilenc évtizede tartják meg Magyarországon. Az első Ünnepi Könyvhetet a Literatúra irodalmi folyóirat főszerkesztője, Supka Géza kezdeményezésére 1929 májusában rendezték meg. 2001 -től a könyvhéthez a Gyenekkönyvnapok programjai is kapcsolódnak. A könyves események fő szervezője a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése.

 

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár csütörtöktől hétfőig változatos programokkal és kedvezményekkel várja Olvasóit a könyvtár épületébe. 2023. június 8. és 12. között a beiratkozás ingyenes és amnesztiát is tartanak. Június 8-9-én 9 és18 óra között, valamint június 10-én 9 és13 óra között Garázsvásárt is tartanak.  Jó idő esetén a legkisebbeket a könyvtár előtti téren népi fajátékokkal várják.

 

Az idei könyvhét porgramja között is szerepel könyvbemutató, dedikálás, kiállítás is. Az ünnepi megnyitót június 8-án 15 órától tartják, a vendgé Bereményi Géza Kossuth díjas író, rendező lesz. A részletes program elérhető itt.

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek