2021. március 5. péntek, Adorján, Adrián nap van. Holnap Inez, Leonóra nap lesz.

Csütörtökön nyílik a 46. Gyermekkönyvhónap

2019 május 2-31. között már 46. alkalommal rendezik meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermekkönyvhónap rendezvénysorozatot. Az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója elmondta: az olvasóvá nevelés a cél. Idén is megyeszerte lesznek programok, a május 2-i megnyitón pedig egy kiállítás is nyílik.  Idén 46. alkalommal kerül megrendezésre a gyerekek olvasóvá nevelését, a gyermekkönyveket középpontba helyező, színes rendezvényeket kínáló programsorozat. Célja, hogy felhívja a figyelmet az olvasásra, lehetőséget biztosítson a gyermekkönyvek íróival való találkozásra-oldott, kötetlen könyvtári környezetben, élmény gazdag módszerrel. Dr. Ulrich Attila alpolgármester kiemelte: a mai digitális világban nagyon fontos az, hogy a gyermek leüljön és olvasson, hogy megismerje a könyveket.

 

Móricz Zsigmond születésének 140. évfordulója tiszteletére május 20-án „A NEHÉZ KÉTGARASOS” címmel városi hangosolvasási versenyt rendeznek a nyíregyházi 4. osztályos általános iskolás tanulók részére. A feladat 3 perc folyamatos, kifejező hangosolvasás, rövid felkészülés után, a zsűri által előzetesen kiválasztott szövegből. A legjobbak itt is könyvjutalommal térhetnek haza. A Gyermekkönyvhónap mindig remek alkalmat teremt arra, hogy az olvasók találkozhassanak kedvenc íróikkal. Vendég lesz május 7-én Vadadi Adrienn írónő, aki a 3-6 éves korosztály számára ír meséket, valós élethelyzeteken alapuló történetei nagyon népszerűek a szülők és a gyerekek körében is. Játsszunk mesét! címmel várja majd Nyíregyháza óvodásait. Szintén Nyíregyházára érkezik Varró Dániel író, műfordító, a nagy sikerű Túl a Maszat-hegyen című verses meseregény szerzője.  Május 15-én  A szomjas troll : Kis viking legendárium című új könyvét mutatja be  Varró Dani trolltartója címmel.

 

Május 22-én Molnár Ágnes tanító, helyi szerzőt is várják egy könyvbemutatóra, hiszen a Csiporka és Bíborka című mesesorozatának új része jelent meg a közelmúltban, ezt mutatja be majd szokásos vidám, éneklős, színezős, játékos formában a kisiskolások részére. Május 16-án Állati bemutatót szerveznek, Révész György zoopedagógus a kamarateremben különleges állatokkal várja interaktív foglalkozására az állatok és a felelős állattartás  iránt érdeklődő gyerekeket.

 

 

További helyi hírek