2024. június 16. vasárnap, Jusztin nap van. Holnap Alida, Laura nap lesz.

Drogkereskedők ellen emelt vádat az ügyészség

Drogkereskedők ellen emelt vádat az ügyészség, akik Baktalórántházán és a környező településeken élőknek hónapokon keresztül értékesítették a dizájner drogot.

 

A két baktalórántházi férfi jó barátságban volt egymással, ezért 2022 szeptemberében megbeszélték, hogy saját megélhetésük biztosítása érdekében a köznyelvben „égetős kristályként” vagy „krekként” nevezett új pszichoaktív anyag tartalmú fehér port fognak közösen értékesíteni környékbeli személyeknek. Abban is megállapodtak, hogy a kristályos anyagot közösen szerzik be, és azt néhány milligrammonként alufóliába kicsomagolják, majd azt adagonként külön-külön 5.000,-Ft-ért adják el.

 

Mindkét vádlott rabja is volt a tiltott szernek, így azt rendszeresen fogyasztották is, szervezetükből egy újfajta dizájner drog volt kimutatható.

 

Az ügyészség bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja a büntetett előéletű vádlottakat. Vádiratában mértékes indítványt is tett, ha beismerik a bűncselekmény elkövetését és lemondanak a tárgyalásról, úgy velük szemben a járásbíróság 5-5 év börtönbüntetést és 5-5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést szabjon ki, valamint vonja el a drogkereskedelemből származó bevételüket.

 

SzSzB vármegyei Főügyészség 

 

További helyi hírek