2024. május 3. péntek, Irma, Tímea nap van. Holnap Flórián, Mónika nap lesz.

Egy filmes projekt házigazdája a Kossuth

Három évvel ezelőtt az Erasmus projektek felé nyitott a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium. Ennek eredményeként a hagyományos értékek, modern oktatás célkitűzés megvalósítása új irányt vett 2019-től. A napokban a filmes projekt házigazdája az oktatási intézmény. Mintegy ötven vendéget fogadnak Olaszországból, Spanyolországból, Horvátországból és Lengyelországból. Olyan filmet dolgoznak fel a vendégekkel együtt, amely a korabeli magyar kultúrát tükrözi, ez a Ludas Matyi – hangsúlyozta rádiónknak Babicz Gyöngyi projektmenedzser.

 

A filmes projekt kapcsán több csoportban, újra gondolják az alaptörténetet, új párbeszédeket írnak, s végül egy kis filmben örökítik meg a kitalált jelenetet. Lesz népdal és néptánc bemutató, megnézik a Múzeumfalut és Sóstót, valamint Nyíregyházát egy redmentás feladatlap segítségével ismerik meg. A hét végén két napot Budapesten töltenek. Elmennek Etyeken a Korda Filmstúdióba, és megnéznek olyan filmjeleneteket, amelyek Magyarországon lettek forgatva, majd felkeresik a forgatások helyszíneit.

 

Az Erasmus projekt nemzetközi csapatai (6-8 ország tanulói és tanárai) a német nyelvet használják munkanyelvként a különböző témájú projektfeladatok elkészítése kapcsán. A végső termék elkészítéséig a diákok és tanáraik több országban találkoznak, hogy minél jobban megismerjék egymás kultúráját, nemzeti nyelvét és hagyományait, továbbá a projekttéma adott országbeli helyeit/ eseményeit.

 

- Megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek