2021. október 22. péntek, Előd nap van. Holnap Gyöngyi nap lesz.

Egymillió forint értékben speciális koraszülött textilcsomagokat kapott a Jósa András Oktatókórház

Több mint egymillió forint értékben adományozott saját tervezésű és gyártású orvosi textil eszközöket, úgynevezett speciális koraszülött csomagokat az Alapítvány az Alapítványokért a „Plüss Kommandó Koraszülött Hadművelet” elnevezésű programja keretében a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház koraszülött intenzív osztályának.

 

Inkubátorba helyezhető speciális orvosi textil eszközökkel szeretné felszerelni a magyarországi koraszülött osztályokat az Alapítvány az Alapítványokért kezdeményezése. E program tizenkettedik állomásaként, július 30-án adták át az 1.147.000 forint értékű, saját tervezésű és kivitelezésű koraszülött babafészek egységcsomagokat a Jósa András Oktatókórház koraszülött intenzív osztályának.

 

Az új magyar innováció ötletgazdája, Nyilka Ildikó, az alapítvány kuratóriumi elnöke hangsúlyozta: - a koraszülött ellátást segítő csomagok hét textilterméket tartalmaznak, azaz egyenként magasítással és allergiamentes töméssel ellátott koraszülött babafészkeket, a nyugtalan babát átölelő plüss ölelő kezeket, speciális külső varrással ellátott, fejtetőn kinyitható ultrahangozható sapkákat, a babák támaszkodására és kapaszkodására is alkalmas úgynevezett babatámasztókat, pocakfészek lepedőket és átkötő sálakat.

 

Az átadáson Dr. Dicső Ferenc, osztályvezető főorvos elmondta: - nagyon szépen köszönjük ezeket az ápolási eszközöket, melyek nagyon jő minőségű anyagokból készültek. A babafészkek és plüss takarók nagyon fontosak a picik megfelelő fektetéséhez, kényelmesek, így a babák sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak ilyen környezetben.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

 

További helyi hírek