2021. január 22. péntek, Artúr, Vince nap van. Holnap Rajmund, Zelma nap lesz.

Együttműködési megállapodás NYE - DAF

Együttműködési megállapodást írt alá a Nyíregyházi Egyetem és a Hungarotruck Kft. A felsőoktatási intézmény ezzel a műszaki, informatikai és mérnök szakjait szeretné még vonzóbbá tenni a leendő hallgatók számára. Ezek a szakok most is népszerűek Nyíregyházán, de a vezetés arra számít, hogy így könnyebben választják a fiatalok ezt a pályát és ehhez a régióból sem kell elmenniük.

 

Az együttműködési megállapodás aláírásán elhangzott, a Nyíregyházi Egyetem célja, hogy regionális tudásközponttá váljon, illetve piacképes tudást és végzettséget adjon a munkavilágába kilépő hallgatóknak. 

 

A DAF kamionoknak kereskedelmi és szervizhátteret biztosító, közel 100 éves múlttal rendelkező vállalat tavasszal nyitotta meg, jelenleg 19 főt foglalkoztató nyíregyházi szervizét. A cégcsoport a világ számos felsőoktatási intézményével kötött már hasonló megállapodást, most hazánkban elsőként a Nyíregyházi Egyetemmel. Így a műszaki, informatikai és mérnöki képzés iránt érdeklődő középiskolások és egyetemi hallgatók közvetlenül is betekinthetnek a cég munkájába.

 

Szentpáli-Gavallér Péter, a Hungarotruck Kft. ügyvezetője hozzátette: - ez az együttműködés egy nagy előrelépés a vállalat életében, hiszen bővíteni tudják a Nyíregyházi Egyetem gyakorlati oktatásának már most is színes palettáját. 

 

- Kölcsey Televízió -

További helyi hírek