2024. április 26. péntek, Ervin nap van. Holnap Zita nap lesz.

Együttműködik a Kállay Gyűjtemény és a Területi Vadászkamara

Együttműködési megállapodást írt alá a nyíregyházi Kállay Gyűjtemény, és a Területi Vadászkamara. Ennek értelmében múzeumpedagógiai foglalkozásokat, színes programokat rendeznek, elsősorban gyerekeknek. Ifj. Plavecz János, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Vadászkamara elnöke elmondta, nem az a cél, hogy vadászokat neveljenek, hanem hogy közelebb hozzák a természetet.A vadászat nemcsak lövöldözés, hanem vadgazdálkodás, természetvédelem is - ezt szeretnék szélesebb körben megismertetni. 

 

Dohanics László, a Kállay Gyűjtemény vezetője elmondta, az alapötletet egy jelenleg futó időszaki kiállítás adta. Riczu Zoltán, a Kállay Gyűjteményért alapítvány elnöke az élményszerzést emelte ki. Példaként az USA-ban látogatható múzeumokat hozta fel, ahol a látogatók nem passzívan figyelik a kiállított tárgyakat, hanem -szabályok szerint, és bizonyos kötöttségekkel, de - megérinthetik ezeket, különböző programokon vehetnek részt. Az elmúlt években már megfigyelhető itthon is egy pozitív változás, a mostani együttműködéssel pedig a Kállay Gyűjtemény is élményeket akar kínálni, főleg a gyerekeknek, hogy érezzék jól magukat a múzeumi látogatáson. 

 

Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere örömét fejezte ki az együttműködés kapcsán. Elmondta, a névadó is vadász volt egykoron, ráadásul egy nagy vadászati anyag is elérhető a Kállay házban.

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek