2020. november 23. hétfő, Kelemen, Klementina nap van. Holnap Emma nap lesz.

Elhunyt Dr. Adorján Gusztáv

Elhunyt Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója - a hírt az intézmény közölte a közösségi oldalán.

 

Dr. Adorján Gusztáv 1954-ben született Kérsemjénben. 1980-ban diplomázott a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, általános orvosként. Az egyetem elvégzése után a nyíregyházi Megyei Kórház a szülészet-nőgyógyászati osztályára került, ahol később már szülész-nőgyógyász főorvosként dolgozott. 2010 júliusában nevezték ki a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának, majd az egészségügy állami kézbe történő átvétele után a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-helyetteseként dolgozott, 2015 februárjától pedig az Intézmény főigazgató főorvosaként.

 

A főigazgatóról október elején derült ki, hogy elkapta a koronavírust, azóta korházi kezelésre szorult.

 

 

Nyíregyháza MJV közleménye:

 

Nyíregyháza MJV Közgyűlése, a város vezetői és a Polgármesteri Hivatal dolgozói megdöbbenéssel és mély megrendüléssel értesültek dr. Adorján Gusztáv haláláról.

 

Dr. Adorján Gusztáv 2010-től önkormányzati képviselő, a Fidesz-KDNP frakció vezetője, 2011 szeptemberétől a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság elnöke. Közéleti tevékenységét, önkormányzati képviselői feladatait mindig teljes odaadással végezte, a közösségért való tenni akarás és jobbító szándék vezérelte. A belvárosi területek képviselőjeként az elmúlt években sokat dolgozott a városrész fejlődéséért és az ott élőkért. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatójaként komoly szerepe volt a megyei kórház modernizálásában, a munkakörülmények javításában, de fölvállalta a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnoki és a városi református egyházközség presbiteri feladatait is.  Magas szintű orvos-szakmai tevékenysége mellett az élet minden területén bizonyította felkészültségét, segítőkészségét, önzetlenségét. Mindezt tette mély elhivatottsággal, őszinte emberszeretettel, mellyel méltán érdemelte ki a nyíregyháziak elismerését. 2016-ban a városért és az itt élőkért végzett sok évtizedes magas szintű tevékenysége elismeréseként vehette át a Nyíregyháza Város Díszpolgára címet.

 

Az önkormányzat dr. Adorján Gusztávot saját halottjának tekinti, és ezúton is mély együttérzéséről és őszinte részvétéről biztosítja gyászoló családját és munkatársait.

 

 

További helyi hírek