2021. április 10. szombat, Zsolt nap van. Holnap Leó, Szaniszló nap lesz.

Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Nyíregyházán

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának tájékoztatása szerint Nyíregyházán a Széna téri mérőállomáson a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke egymást követő két napon meghaladta 100 μg/m3-t.

 

A napi átlagértékek:

február 24-én 105,4 μg/m3

február 25-én 110,1 μg/m3

 

 Jászai Menyhért alpolgármester vezetésével a Szmog-riadó bizottság elemezte és értékelte a beérkező légszennyezettségi és meteorológiai adatok alapján a környezetveszélyeztetés kockázatát. A jelenlegi értékek és a kedvező meteorológiai előrejelzések figyelembevételével a Szmog-riadó bizottság elrendelte a füstköd-riadó tájékoztatási fokozatát. Szombaton hidegfront érkezik térségünkbe, időjárásunk kissé csapadékosabbá válhat, megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél, ezért átmenetileg javulhat a levegőminőség, közölte az önkormáényzat sajtóosztálya. 

 

A szálló por (PM10) szennyezettség éjszaka a legmagasabb, ezért délután 17:00 órától délelőtt 11:00 óráig lehetőleg kerüljék a szabadban végzett megterhelő fizikai munkát, vagy sporttevékenységet, és a szellőztetést a déli, kora délutáni órákban végezzék. Különösen a légúti betegségben szenvedők, az idősek és a kisgyermekek veszélyeztetettek, lehetőleg ők kerüljék a szabadban való hosszabb idejű tartózkodást. A légszennyezettség romlását elkerülendő kérik, kerüljék a személygépjárművek (főként dízel üzeműek) használatát, valamint a fűtésnél (amennyiben lehetőségük van rá) a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben. (fotó: illusztráció)

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek