2020. május 27. szerda, Hella nap van. Holnap Csanád, Emil nap lesz.

Engedéllyel használhatóak a szalonnasütők

Már a közterületi szalonnasütőket is használhatják a nyíregyháziak. A NyírVV Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő alkalmatosságok igénybevétele azonban engedélyhez kötött. Erre biztonsági és környezetvédelmi okokból van szükség.

 

Napközben még üresek a szalonnasütő helyek az erdei tornapályán, illetve a Bujtosi tó partján. A jó idő beköszöntével és a koronavírus miatti szabályozások enyhítésével azonban egyre többen tartanak itt szívesen baráti összejöveteleket.

 

Magyarországon évente több mint 20 000 erdőtűz keletkezik. Szemben más kontinensekkel, hazánkban az ilyen jellegű tüzek 99%-a emberi mulasztás, főleg gondatlanság miatt keletkezik. Fontos tehát az alapvető tűzgyújtási szabályok ismerete és betartása. Ezen biztonsági és természetvédelmi okokból viszont a nyíregyházi szalonnasütők is csak a NyírVV Kft.-től előzetesen kért területfoglalási engedély alapján használhatóak. Erre 2016-ban adták ki a hivatalos rendeletet – hangsúlyozta a Kölcsey Televíziónak Petró Árpád, a NyírVV Nonprofit Kft. ügyvezetője.

 

A tűzrakó helyek foglalását egy héttel korábban érdemes kezdeményezni, ennek anyagi vonzata nincs.

 

- Kölcsey televízió -

További helyi hírek